23948sdkhjf

Stålgrossisten Abrahamssons Järn växer

Abrahamssons Järn flyttar till nya lokaler med ett breddat lager och nya maskiner.

I helgen har lastbilar kört i skytteltrafik mellan Ljungarum i Jönköping och det nya industriområdet på Norra Stigamo, vid E4 söder om staden.

Det är stålgrossisten Abrahamssons Järn som flyttar till nybyggda lokaler.

Över tusen ton stål och metaller fick därmed ny adress. Abrahamssons Järn startades 2009.

– Vi valde en lite annorlunda väg jämfört med många andra och har hela tiden breddat lagret så mycket som vi har orkat, säger Lasse Nilsson på Abrahamssons Järn, enligt ett pressmeddelande.

– De senaste åren har vi varit trångbodda och haft mer i lager än vad vi egentligen kunnat hantera. Nu kommer det emellertid att finnas väldigt gott om plats för vår fortsatta utveckling.

I sina nya lokaler kommer företaget att ytterligare bredda sitt lager kraftigt med till att börja med dubbelt antal lagerplatser. Men de kommer också att installera nya maskiner för formatanpassning av hela sitt sortiment.

Redan nu finns en ny produktionslinje för inläggningsfärdig armering på plats. Det är en helautomatisk maskin som snabbt bockar armeringsstål ur rulle till färdiga armeringsbyglar.

Företaget har bockat armering i några år men då i en halvautomatisk anläggning som inte kunnat priskonkurrera på stora kvantiteter.

Tankar finns också på att installera följande: gradsax för plåt, höghastighetskap för precisionsrör och en blästringsanläggning för stång, balk och hålprofiler.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11