23948sdkhjf

Onrobot etablerar sig i Sverige med erfaren person inom industriautomation

Den danska tillverkaren av robotgripverktyg och tillbehör för kollaborativa robotar Onrobot har anställt Anders Malm som försäljningschef för den svenska verksamheten.

Anders har mer än 20 års erfarenhet inom industriautomation.

Onrobot är ett snabbväxande framgångsrikt globalt företag och Anders Malm ser fram mot att introducera Onrobots kollaborativa robotverktyg ”End of Arm Tool”(EoAT) på den svenska marknaden.

– Svensk industri behöver automatisera mer för att behålla sin konkurrenskraft mot omvärlden. Med tanke på högt kostnadsläge i kombination med kompetent arbetskraft i Sverige behöver vi vara mycket effektiva inom tillverkning, säger Anders Malm, försäljningschef i Sverige för Onrobot, enligt ett pressmeddelande.

– Kollaborativa robotar är mer flexibla och enklare att integrera än traditionella industrirobotar, vilket innebär att det går snabbare och betydligt enklare att bygga upp en robotapplikation. Detta innebär möjligheter för SME:s att investera i robotiserade produktionslösningar. Jag ser en stor tillväxtpotential, säger Anders Malm.

Anders kommer att arbeta från Stockholm. Han har handplockats av Onrobot och kommer senast från en position som nordisk filialchef vid THK.

Anders Malm har även tidigare arbetat på Schunk Intec med robotautomation som ”Area Sales Manager”.

Som den först anställde Onrobot-representanten i Sverige är hans främsta uppgift att utveckla och etablera distributörer och partners på den svenska och finska marknaden.

Under september 2019 tog Onrobot robotkompatibilitet till nästa nivå genom lanseringen av ett nytt enhetligt mekaniskt och elektriskt gränssnitt för alla Onrobots robotverktyg.

– Kunderna kräver mer av sina robotapplikationer och automation har blivit avgörande för att optimera deras investeringar. Vi har gjort det ännu enklare att byta gripverktyg och tillbehör för robotar, vilket ökar flexibiliteten och reducerar driftstoppen, säger Anders Malm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109