23948sdkhjf

Konecranes tar mega kranorder

Konecranes har fått en beställning på tre hamnkranar och sju gummihjulsportalkranar från JSSC Klaipedos Smelte i Litauen.
Konecranes har nu i september fått en beställning på tre hamnkranar (STS, Ship-To-Shore) och sju gummihjulsportalkranar (RTG, Rubber Tired Gantry) från JSSC Klaipedos Smelte i Litauen.

Kranarna levereras till Klaipeda hamn från och med fjärde kvartalet 2012.

Partnerna har kommit överens om att inte offentliggöra beställningens värde.

“Vi är mycket glada över att vara en del av den stora utvecklingen i Klaipedos Smeltes terminal”, säger Thomas Gylling, ansvarig för försäljning av hamnkranar i regionen på Konecranes. “Klaipedos Smeltes och TILs starka tillväxt- och utvecklingsplaner kommer att ha stor inverkan på containertrafiken i Östersjön. Bolagen banar väg inom industrin genom att lansera containerfartyg i Post Panamax storlek så här långt in i Östersjön. Det är en ära för Konecranes att bidra till denna utveckling genom att leverera högeffektiva containerhanteringskranar till att tjäna Post Panamax fartygen, samt containergårdslager och trafiken.”

STS-kranarna är i Post Panamax storlek. De har en räckvidd på 51 meter och en lyftkapacitet på 65 ton. Kranarna kan lyfta 42 meter högt vilket gör att de kan betjäna de nyaste containerfartygen. Kombinationen av räckvidd, lyftkapacitet och lyfthöjd gör att dessa STS-kranar är de största och kraftfullaste STS-kranarna i Östersjön.

RTG-kranarna utrustas med Konecranes ekoeffektiva teknologi, såsom ett bränslesnålt system och ett drivsystem som gör att kranarna i framtiden kan direktkopplas till elnätet och sålunda eliminerar lokala avgasutsläpp. Kranarna är också utrustade med teknologi som förbättrar prestandan, såsom DGPS-teknologi för containergårdar. RTG-kranarna har 16 hjul, en lyftkapacitet på 40 ton och den kan stapla 1 över 6 containrar högt och 6 plus lastbilsfil brett.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2010 omsatte koncernen 1 546 MEUR. Koncernen har 11 200 anställda på 578 orter i 46 länder.

Källa: Konecranes

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.144