23948sdkhjf

Mölndal-företag tar flygplatsorder

Ett företag med huvudkontor i Mölndal har lyckats sälja lyfthjälpmedel för bagagehantering till alla Swedavias flygplatser i Sverige.
Landvetter Flygplats har investerat i lyfthjälpmedlet Vaculex TP som gör att den tunga belastningen på operatörernas kroppar nästan helt försvinner.

Göteborg Landvetter Flygplats har stor verksamhet med regelbundna non-stop linjer till cirka 50 destinationer runt om i världen. Men bolaget Swedavia, som äger Göteborg Landvetter Flygplats, har nu utrustat alla sina flygplatser i Sverige med Vaculex lyftlösningar för bagagehantering.

"Det är lika lätt som att köra bil" - säger Rasmus Grahm som arbetar med lyfta bagage på Göteborg Landvetter Flygplats. "Man arbetar efter eget tempo med samma principer, vilket gör lyftandet helt viktlöst".

Vaculex utvecklar, tillverkar och marknadsför lyfthjälpmedel för laster upp till 200 kg. Principen att lyfta med hjälp av en lyftanordning baserat på vakuumteknik är en Svensk uppfinning som introducerades i slutet av 1970-talet. Vaculex grundare hade i flera år ett nära samarbete med uppfinnaren vakuum lyftteknik.

Vaculex är en världsledande tillverkare av lyftsystem baserade på vakuumteknik. Vaculex exporterar till cirka 35 länder runt om i världen och representeras av både våra egna säljare samt lokala distributörer. Företaget grundades i Göteborg 1986 och har sitt huvudkontor i Mölndal utanför Göteborg. Vaculex har också kontor i Birmingham Storbritannien, Charlotte North Carolina USA och Shanghai Kina.

Källa: Vaculex

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078