23948sdkhjf

Ingen konkursansökan från IF Metall under måndagen

-Efter samtal med Victor Muller under söndagskvällen har vi fått bekräftat att Saab i dag lämnar in en ansökan om att hovrätten prövar bolagets begäran om rekonstruktion. Hovrätten har uttalat att ärendet ska behandlas skyndsamt. Under dessa omständigheter känner jag inte att vi har medlemmarnas uppdrag att under dagen begära Saab i konkurs, säger IF Metalls förbundsordförande ordförande Stefan Löfven.
-Jag har fortfarande förhoppningen att Saab ska ges möjlighet till rekonstruktion. Då får IF Metalls medlemmar snabbare sin lön via lönegarantin och bolaget får ett välbehövligt andrum, säger IF Metalls klubbordförande på Saab Håkan Skött.

Det handlar inte bara om de 3 400 anställda
- Vi förutsätter att Hovrätten noga prövar och bedömer de uttalanden som både Pang Da och Youngman gör om att deras intresse och stora investeringar i Saab är mycket seriöst. Man kan heller inte bortse från Saabs betydelse för fordonsklustret i regionen. Saabs överlevnad handlar inte bara om de 3 400 anställda på Saab utan mångdubbelt fler inom underleverantörsledet, inom service, handel och transporter, säger Stefan Löfven och Håkan Skött.

Hoppas på rekonstruktion
-En rekonstruktion har fördelar gentemot en konkurs. En rekonstruktör får möjlighet att i lugn och ro göra en professionell och långsiktig prövning av företagets möjlighet till överlevnad. Vi slipper dessutom ett sönderstyckat företag och en kamp mellan borgenärer, säger Stefan Löfven.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062