23948sdkhjf

"Vi är för dåliga på att kommunicera"

Torsdagen den 17 oktober arrangerade branschorganisationen Fordonskomponentgruppen (FKG) Stora Leverantörsdagen, SLD2019, på Lindholmen i Göteborg.

Metal Supply var på plats under hela dagen.

Här är sjunde artikeln från SLD2019. Den kommer att följas av fler i kommande nyhetsbrev.

FKG och BIL Sweden agerar numera tillsammans där tanken är att skapa nytta för svensk fordonsindustri.

De båda organisationerna samverkar i sitt opinionsarbete.

– Vi ska göra jobbet ihop, säger Bil Swedens vd Magnus Bergman vid SLD2019.

Tanken är att genom olika samverkansformer ge fordonsindustrin en stark röst i det offentliga samtalet kring ett antal för FKG och Bil Sweden gemensamma frågor.

– Vi är för dåliga på att kommunicera, säger Magnus Bergman.

Från FKG:s sida ligger att i det långa perspektivet fortsatt driva övergripande hjärtefrågor inom industri- och näringspolitik med inriktning på nationella strategier för hightech-sektorn, stärka SME-företagens konkurrenskraft med mera.

– Vi ska utbilda våra politiker, säger Magnus Bergman.

FKG, Fordonskomponentgruppen, är branschorganisationen för de skandinaviska leverantörerna till fordonsindustrin.

I snart 30 år har de hjälpt sina idag cirka 350 medlemsföretag att utvecklas som leverantörer genom att aktivt arbeta som branschens språkrör gentemot industri, politiker, myndigheter och media.

De jobbar också med att skapa mötesplatser, stärka relationer och möjligheter till tillväxt samt med branschens kompetens. FKG driver även det kvinnliga nätverket ”Kvinnan i Leverantörsindustrin” och har på så vis skapat en mötesplats för kvinnor i fordonsindustrin.

FKG är medlem av Clepa, den europeiska leverantörsorganisationen och använder detta nätverk för att odla kontakter och stärka leverantörernas ställning.

Juridiskt sett är FKG en ideell förening, som i sin tur äger ett aktiebolag där all verksamhet sker. Föreningsstämman utser styrelse i såväl förening som aktiebolag. Som i alla föreningar regleras verksamhet och medlemskap av föreningens stadgar.

Hos FKG går det att få hjälp med allt från juridik och branschanalyser till att finna en partner för sin verksamhet.

BIL Sweden är den svenska branschorganisationen för tillverkare och importörer av personbilar, lastbilar och bussar. Medlemsföretagen svarar tillsammans för runt 97 procent av nybilsförsäljningen i Sverige.

Genom ACEA (Association des Constructeurs Européens d´Automobiles) och OICA (Organisation Internationale des Constructeurs d`Automobiles) samarbetar BIL Sweden med motsvarande organisationer i Europa och övriga världen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093