23948sdkhjf

"Vi måste jobba snabbare och enklare"

Torsdagen den 17 oktober arrangerade branschorganisationen Fordonskomponentgruppen, FKG, Stora Leverantörsdagen, SLD2019, på Lindholmen i Göteborg.

Metal Supply var på plats under hela dagen.

Volvokoncernens CampX är ett koncept som bygger på innovation och samarbete. Anläggningen på Hisingen i Göteborg invigdes i våras.

– Nu är vi 400 Volvo-anställda och dessutom 100 externa personer, säger Helene Niklasson, chef för utvecklingshuben CampX.

Tanken är att driva på omvandlingen i riktning mot nya omvälvande affärsmodeller och ny teknik med fokus på automatisering, elektromobilitet och uppkopplade fordon.

Till CampX, där bland andra Volvos ingenjörer och inköpare arbetar tillsammans, bjuds utvalda företag, till exempel startups och andra innovatörer in till samarbete.

– Vi måste jobba snabbare och enklare. Det är viktigt att snabbt få ut nya produkter på marknaden, säger Helene Niklasson.

På CampX utforskas och påskyndas nya idéer med hjälp av ett entreprenöriellt tänkesätt. CampX fungerar som ett verktyg för en kulturell förändring i hela Volvokoncernen, där innovation står ännu mer i centrum för vad företaget gör.

– Volvo har en stolt historia inom innovation. Vi i Sverige ska vara stolta över vår starka industri, säger Helene Niklasson.

Världen står för närvarande inför många utmaningar där ny teknik i kombination med nya affärsmodeller har visat sig kunna bidra till ökad samhällelig hållbarhet, mindre trafikstockningar och bättre tillgänglighet.

CampX samlar 400 av Volvos tekniska experter och affärsexperter inom automatisering, elektromobilitet och uppkopplade fordon.

Volvo bjuder in utvalda intressenter från sitt ekosystem av samarbetspartner, som kunder, företag, akademiker, myndigheter och så vidare, att tillsammans med Volvo skapa och testa nya idéer med hjälp av laboratorier och workshops vid CampX-anläggningen.

– Vi måste öppna upp oss mer. Här arbetar vi med innovation genom partnerskap, säger Helene Niklasson.

CampX deltar i spännande samarbetsprojekt med leverantörer, externa partner och nystartade företag.

– Det är viktigt att lämna över ett starkt företag till nästa generation, säger Helene Niklasson.

CampX huserar på Hisingen i Göteborg där Volvo har omvandlat en gammal fabriksbyggnad till ett modernt innovationscentrum.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125