23948sdkhjf

Maskintillverkaren Water Jet Sweden tar hjälp av Augmented Reality

Water Jet Sweden är kända för att tillverka avancerade vattenskärningssystem.

På mässan Fabtech 2018 i Atlanta, USA, tog företaget tekniken till en ny nivå med hjälp av Augmented Reality. Den rörliga 3D-versionen av företagets mest avancerade maskinsystem, FiveX, var ett mycket uppskattat inslag.

Nu kommer samma utställning till Fabtech Chicago den 11-14 november 2019.

Med 3D AR-versionen av FiveX-maskinen på Fabtech kommer besökare inte bara att komma närmare en arbetande vattenskärnings-maskin än någonsin tidigare.

De kommer även kunna anpassa storleken för att se den 1:1, 1:4 eller 1:10 och placera den varhelst de önskar. De kan till och med ta med den hem i sin smartphone eller surfplatta.

– Augmented Reality-tekniken har underlättat för oss att visa upp en fullskalig FiveX-maskin i drift och ge alla möjlighet att se den på ett sätt de aldrig upplevt en vattenskärningsmaskin förut och de som vill kan ta med sig en maskin hem, säger Lennart Svensson, vd på Water Jet Sweden, enligt ett pressmeddelande.

Water Jet Sweden tillverkar avancerade vattenskärningsmaskiner enligt kunders specifika krav och behov.

I samband med färdigställande installeras den nya maskinen ofta direkt i kundens produktionsanläggning för att omedelbart tas i bruk.

Att flytta sådana maskiner för att presentera på mässor är därför sällan möjligt.

– Den skalenliga 3D-modellen av vår FiveX-maskin är så nära en verklig maskin du kan komma. Det är bara en av flera modeller vi presenterar på mässan, säger Lennart Svensson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.708