23948sdkhjf

Atlas Copco åter med i Dow Jones hållbarhetsindex

Atlas Copco har valts in som ny medlem i Dow Jones hållbarhetsindex, som listar världens ledande hållbarhetsdrivna företag.
Från och med den 19 september kommer Atlas Copco AB att ingå i Dow Jones Sustainability World Index och i Dow Jones Sustainability Europe Index. För fondförvaltare med fokus på investeringar i hållbara bolag ger dessa index en måttstock för att kunna utvärdera utvecklingen hos deras innehav.

God långsiktig utveckling
”Atlas Copco står för hållbar produktivitet, vilket kommer att stödja en god långsiktig utveckling, ekonomiskt såväl som sett till hur vi påverkar miljön och samhället,” säger Annika Berglund, kommunikationsdirektör. ”Vi är mycket glada att återigen inkluderas i Dow Jones hållbarhetsindex, eftersom det bekräftar vilken profil vi har för investerare som fokuserar på denna typ av frågor.”

Nya mål
I februari introducerade Atlas Copco nya mål för hållbar, lönsam utveckling. Bland dessa mål ingår att förbättra kundernas energieffektivitet med 20% till och med år 2020, att minska koncernens koldioxidutsläpp med 20% under samma tidsperiod, samt att upprätthålla en nolltolerans för mutor och korruption.

Atlas Copco ingick senast i Dow Jones hållbarhetsindex för perioden 2007/2008.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093