23948sdkhjf

Europas viktigaste plattform för AI prisad

Svenska Hopsworks vann nyligen Data Science Innovation of the Year vid DatSci & AI Awards 2019 i Dublin.

– Utmärkelsen är en bekräftelse på att Rise är den ledande tekniska partnern i Europa för att bygga nästa generations plattformar för AI, säger Sandor Albrecht, vice vd på Rise, enligt ett pressmeddelande.

För fjärde året i rad har DatSci & AI Awards avgjorts, här prisas de bästa och mest framgångsrika europeiska aktörerna inom datavetenskap och artificiell intelligens.

Den svenska AI-plattformen Hopsworks mottog utmärkelsen Data Science Innovation of the Year. Hopsworks har utvecklats av Logical Clocks, Rise och KTH.

– Hopsworks är Europas viktigaste plattform för AI och digitala ekosystem och spelar en avgörande roll för att hjälpa industrin i Europa att snabbt få nytta av AI för global konkurrenskraft. Utmärkelsen är en bekräftelse på att Rise är den ledande tekniska partner i Europa för att bygga nästa generations plattformar för AI, säger Sandor Albrecht.

Hopsworks är en öppen källkodsplattform för att utveckla och driva storskaliga AI-applikationer och har över 1 000 registrerade användare med en blandning av forskare och företag.

– Hopsworks är ett bra sätt för användare att komma igång med AI och Big Data utan att behöva installera den nödvändiga infrastrukturen. I många av våra befintliga forsknings- och industriprojekt har vi redan hjälpt företag att påskynda sin väg till AI och hjälpa till att driva innovation i Sverige, säger Ahmad Al-Shishtawy, seniorforskare på Rise och medutvecklare av Hopsworks.

Rise är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar de till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle.

Organisationens 2 700 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser.

Rise är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.175