23948sdkhjf

Färna Invest köper dansk maskintillverkare

Det svenska investeringsbolaget Färna Invest har köpt danska Anker Andersen som producerar sorteringssystem för flaskor och burkar. Det rapporterar Metal Supplys danska syskonsida med hänvisning till tidningen Vejle Amts Folkeblad.

– Anker Andersen har en stark position på en nischmarknad, och vi räknar med att se fortsatt tillväxt mot bakgrund av det starka fokuset på cirkulär ekonomi, återvinning och råvarueffektivitet, säger Gerald Engström, ägare av Färna Invest, enligt Vejle Amts Folkeblad.

Gerald Engström är en svensk företagsledare samt grundare och styrelseordförande för Systemair. Han var koncernchef och vd för företaget mellan 1974 och 2015.

Anker Andersen grundades 1945 i Köpenhamn, men flyttade 1960 till Ølholm väster om Horsens.

Företaget producerade utrustning för bryggerier och mejerier under de första åren, men fick 2002 den första beställningen från det danska retursystemet för produktion av en sorteringsanläggning för returförpackningar.

År 2007 tog Grundtvig Invest över ägandet och det har nu sålts till det svenska företaget.

Anker Andersen hade en bruttovinst på 20,3 miljoner danska kronor under verksamhetsåret 2018/2019 och ett resultat före skatt på 8,6 miljoner danska kronor.

Läs artikeln hos danska Metal Supply här: https://www.metal-supply.dk/article/view/681478/svenskere_kober_dansk_maskinproducent

Läs original-artikeln här: https://vafo.dk/artikel/anker-andersen-a-s-opk%C3%B8bt-af-svensk-koncern
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078