23948sdkhjf

HSF Group ökar inom tunnplåtsbearbetning

HSF Group har under 2011 expanderat sin verksamhet och har nu fabriker i Sverige, Estland, Polen och Kina.
Nyligen har ägarna till HSF Group och P&M-gruppen gjort gemensam sak med sina bolag och skapar en koncern med fyra produktionsområden; Systemmontage, Tunnplåtsbearbetning, Kablage och Skärande bearbetning.

Samlat alla bolag
HSF Group och P&M gruppen har i många år haft ett nära samarbete, bland annat via ett gemensamt
dotterbolag i Kina. Nyligen har ägarna gjort gemensam sak med sina bolag och samlat dem under HSF Group som därmed får mycket högre tillverkningskapacitet inom tunnplåtsbearbetning.

Tre produktionsområden
HSF Group har nu tre produktionsområden av likvärdig storlek; Kablagemontering, Tunnplåtsbearbetning och Skärande bearbetning. Det gör att man som systemleverantör tillverkar de flesta ritningsbundna artiklarna i egen fabrik och sedan monterar och levererar till slutkund.

Som samarbetspartner och leverantör av mekanik, kablage och monterade system erbjuder HSF Group en global räckvidd med resurser för ett mycket nära samarbete.

Strategi
-Vår strategi är enkel; genom att ha rätt tillverkningsteknologier och rätt kapacitet inom dessa blir vi starkare som systemleverantör till våra kunder, säger Christer Alfredsson, CEO HSF Group. Vi vill och kan nu erbjuda våra kunder ett koncept med större helhetsåtagande. Varje område har mycket hög teknisk nivå, tillverkningskapacitet och konkurrenskraft att mäta sig med de ledande specialisterna. Att erbjuda detta från tre stora teknikområden kombinerat med logistiska lösningar där vi även levererar på rätt systemnivå, maximerar effekten i kundernas leverantörskedja, fortsätter Christer Alfredsson.

Nyckelkompetens
“Inom de olika teknologierna har vi ett trettiotal ingenjörer, vi har ledande kompetens inom mättjänster och ett flertal nyckelpersoner med lång erfarenhet från såväl internationell kontraktstillverkning som
strategiarbete och outsourcinglösningar av produktion”, säger Gunnar Bergström, Styrelseordförande HSF Group. “Outsourcinglösningar av produktion är komplicerat och det finns inte utrymme att göra fel. Vi har nyckelkompetens med lång erfaranhet inom samtliga funktioner i ett sådant projekt, oavsett om det gäller övertagande av ren produktion, avdelningar eller hela anläggningar.” avslutar Gunnar Bergström.

Nytt säljkontor
Idag sysselsätter HSF Group, med huvudkontor i Stockholm, ca 360 personer och omsätter ~400 Mkr.
Koncernen har fabriker i Stockholm, Vimmerby, Göteborg, Tartu (Estland), Warszawa (Polen) och Wuxi (Kina).
Nyligen öppnades dessutom ett säljkontor vid Mjärdevi Science Park i Linköping.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Han står som finalist i prestigefylld entreprenörstävling
Tre tips som ger dig kompetent personal
Metallbörsen i veckan
Ytskyddsdagarna: Grafen – extremt multifunktionellt
Utlyser forskning om innovationskritiska råvaror
Näringslivet växer – men kompetensen en svår nöt att knäcka
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.189