23948sdkhjf

Saab ansöker om rekonstruktion

Saab Automobile ansöker om rekonstruktion - Vänersborgs Tingsrätt kommer dock inte med besked i dag.
Ansökan om rekonstruktionen gäller Saab Automobile AB och dess dotterbolag Saab Automobile Powertrain AB och Saab Automobile Tools AB.

Syftet
Syftet med rekonstruktionen är att säkra stabiliteten på kort sikt och samtidigt attrahera ytterligare finansiering i avvaktan på kapitalet från Pang Da och Youngman.

Utmätningarna stoppar
En rekonstruktion stoppar utmätningar, konkurskrav och staten tar över lönekostnaderna.

Ja eller nej?
Om Vänersborgs Tingsrätt säger nej till en rekonstruktionsbegäran... Då blir det konkurs.

Victor Muller
"Jag vill också uttrycka min djupa tacksamhet till våra anställda, återförsäljare, leverantörer och alla andra intressenter som varit så tålmodiga och förstående i de gågna månaderna. Jag inser att vi på allvar har testat deras tålamod, men det har varit glädjande att se att våra anställda, återförsäljare, leverantörer och andra intressenter stått bredvid oss genom denna tuffa period. Jag ser fram emot att fortsätta dessa relationer och gemensamt börja bygga en ljusare framtid för Saab Automobile. "

IF Metall positivt till Saabs ansökan om rekonstruktion
- IF Metalls förbundsordförande Stefan Löfven anser att beslutet om att ansöka om rekonstruktion kan vara en positiv lösning för Saab. Stefan Löfven säger vidare att han hoppas att tingsrätten har möjlighet att skyndsamt behandla företagets ansökan, så att medlemmarna snabbt kan få besked om att de kan få sin lön via den statliga lönegarantin, enligt ett pressmeddelande.

Belutet kommer inte i dag
Tidigare i dag var beskedet att beslutet om ev. rekonstruktion skulle komma kl. 14.00 - Vänersborgs Tingsrätt har nu meddelat att det inte kommer något besked i dag onsdag.

Pressträff
I dag klockan 14.30 kommer Saabs vd Victor Muller hålla en pressträff utanför portarna vid Saab.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.453