23948sdkhjf

Världens ståltillverkare möts i Stockholm

Representanter för 26 stålnationer deltar i The 6th European Oxygen Steelmaking Conference (EOSC 2011) i Stockholm den 7-9 september.
Konferensen arrangeras av Jernkontoret på uppdrag av de metallurgiska organisationerna i Europa och samlar 240 deltagare.

Konferensens innehåll
Konferensens föreläsare representerar forskningsfronten inom ståltillverkningen där syrgasprocesser används. Fokus kommer att ligga på praktiska resultat och erfarenheter från forskning och utveckling inom stålverken. Den gemensamma öppningssessionen onsdagen 7 september handlar om stålforskningen i Sverige och Finland, stålindustrin i Europa, senaste trenderna inom raffinering av stål samt den europeiska forskningen inom ståltillverkningen. Samtliga dessa föredrag livesänds över Jernkontorets Bambuser-kanal (se nedan).

Återanvändning
Återanvändning av restprodukter och att t ex spara kalk återkommer i flera föredrag.

Nytt tema med gammal kunskap
”Analysera, dra lärdom och förändra.” Ett tema som kanske andas mest nytt även om det tar upp gamla kunskaper. Här visas att med praktisk metallurgi så kommer man långt. Bl a exemplifierat av Sumitomo som renodlade flödena i sitt stålverk för att separera stålsorter med extrema krav på renhet från stål med höga halter av icke-metalliska inneslutningar.

Läs mer om programet på Jernkontoret

Livesändning på Jernkontorets Bambuser-kanal:
http://bambuser.com/node/2005110
Filmen kommer att finnas kvar på webben även efter livesändningen för den som är förhindrad att titta i realtid.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079