23948sdkhjf

Anrika Fr Ramström har utförsäljning

Christian Berner AB förvärvar Fr Ramström Process och Addtech förvärvar Fr Ramström Transmission
Christian Berners förvärv
Christian Berner AB förvärvar svenska Fr Ramström Process, ett framgångsrikt handels- och teknikföretag. Förvärvet utökar Christian Berners produkt- och tjänsteerbjudande inom bland annat processutrustningar. I förvärvet ingår även produktområdet speciallegeringar och titan.

”Förvärvet är strategiskt rätt för båda företagen – kompetensen och sortimenten kompletterar varandra väl vilket kommer att gynna både nya och befintliga kunder – och även ge värdefulla synergieffekter för våra leverantörer. Fr Ramström Process produktportfölj har en attraktiv sammansättning av starka varumärken, säger Bo Söderqvist, vd för Christian Berner AB och koncernchef för Christian Berner Tech Trade AB.

Fr Ramström AB avyttrar Fr Ramström Process för att kunna fokusera ytterligare på vindkraft.
”Jag ser mycket positivt på affären. Verksamheten kommer att passa bra in hos Christian Berner AB. Det är ett familjeföretag med långa affärsrelationer – precis som hos oss. Att ingå i en större företagsgrupp och arbeta med ett bredare produktutbud ger bolaget och medarbetarna nya och positiva möjligheter”, säger Erik Af Ugglas, vd och koncernchef i Fr Ramström AB.

Addtechs förvärv
Fr Ramström Transmission är ett teknikhandelsbolag verksamt inom området transmissions­komponenter och har en stark position på den svenska marknaden inom sina kund- och produktsegment.

Ramström Transmission kommer att ingå i affärsenheten Motion Technology där bolagets produkter utgör ett bra komplement till befintlig försäljning av mekaniska transmissions-komponenter på de nordiska marknaderna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.065