23948sdkhjf

Saltängen ökar takten

Saretco är ett företag som under lång tid tagit fram gjutna produkter för förbränningssystemet till i princip alla kända panntillverkare som finns på den europeiska marknaden idag.

Med ett fullskaligt sortiment på roster och annan utrustning till rosterpannor och fluidbäddar uppgår Saretcos lagervärde till över 30 miljoner kronor, vilket innebär korta ledtider.

Utöver det stora lagret i Europa har Saretco en lång erfarenhet av uppgradering av rosteranläggningar.

– Partnerskapet gör att Saltängen nu kan leverera inspektion, revision, reservdelsförsörjning samt uppgradering av rosteranläggningar. Vi blir nu en komplett leverantör på marknaden, säger Saltängens vd Jim Hedkrok, enligt ett pressmeddelande.

– Tillsammans med vårt redan breda produktutbud är nu målet att hjälpa ännu fler kunder. I år har vi redan levererat reservdelar till 35 anläggningar runt om i Sverige, säger Jim Hedkrok.

– Snart har vi även Saretcos alla reservdelar i broschyrform, sju fullspäckade kataloger med totalt 310 sidor, vill ni veta mer? Kontakta oss så besöker vi er gärna och berättar mer, säger Christer Thorn, Teknisk Chef.

Saltängen-gruppen består av två bolag med verkstads- och tillverkningsresurser. Dessa är Saltängens Mekaniska Verkstad och Saltängen Industri.

Kunderna finns i branscher som energi och process, tillverkningsindustri, anläggningsindustri, byggnadsindustri samt industrirör.

De har stora verkstadsresurser i Norrköping och egen tillverkning i Tjeckien.

Saltängen grundades i Norrköping 1950. Nya ägare 2010 blev Christer Thorn och Jim Hedkrok.

Förra året omsatte gruppen 280 miljoner kronor.

Antalet fast anställda är cirka 110 personer. Bemanningen vid toppar är omkring 350 personer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11