23948sdkhjf

Q-System hjälper Beslag & Metall med den interna logistiken

Beslag & Metall är ett familjeföretag i Ekenässjön som tillverkar och levererar komponenter till fordonsindustrin. Deras tillverkningsprocesser är pressning, svetsning, ytbehandling och montering.

Man är nu i full gång med att färdigställa en ny fabriksdel som sammanbinder befintliga lokaler och i samband med det har man också tagit beslut att effektivisera den interna logistiken.

– Vi på Q-System är väldigt stolta att Beslag & Metall har valt att ge oss förtroendet att leverera detta projekt, säger Göran Svanberg som är vd på Q-System Sverige, enligt ett pressmeddelande.

Detta är ett spännande projekt då pallar ska köras både på golvnivå i vissa delar och i takhöjd på andra delar så det kommer att innehålla både hissar för att få pallar upp och ned i olika nivåer, transfervagnar för att få frigång för truckar vid portar, upp och nedstaplare av pallar för att köra upp till tre pallar med kragar i höjden för att kunna buffra så mycket pallar som möjligt på bansystemet samt så ska alla pallar bandas innan utleverans.

Q-System kommer att ha ansvar för att leverera en nyckelfärdig anläggning som ska stå klar under första kvartalet 2020.

Hela bansystemet kommer att byggas på företagets standardbanor Q89 som är för pallhantering av tyngre gods.

– Detta är en mångmiljonorder och glädjande nog så ser det fortsatt väldigt bra ut för oss då vi också i dagarna tecknat en annan mångmiljonorder med ytterligare en kund här i Sverige så läget ser fortsatt ljust ut och vi märker absolut inte av någon form av nedgång, säger Göran Svanberg.

Q-System är ett danskt företag som är en leverantör av interna logistiksystem. Den svenska enheten är baserad i Växjö.

Företaget har varit sysselsatt med transportanläggningar och automatisering av produktions- och hanteringslinjer i mer än 60 års tid.

De producerar skräddarsydda transportanläggningar som är designade utifrån kundens förutsättningar.

Finns det behov av till exempel en enkel rullbana eller ett lyftbord med inbyggd rullbana så kan de leverera det.

Deras moduler är uppdelade i tre kategorier, Light, Medium och Heavy, för att kunna erbjuda en bred produktplattform som täcker alla typer av gods, lätt som tungt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094