23948sdkhjf

Saab: Brakförlust, men med eventuell finansiering i sikte

Förlust på 1,8 miljarder men enligt Nyhetsbyrån Bloomberg är Muller nära ett lån på ca. 1 miljard kronor
Att Saab skulle presentera en delårsrapport på minus kom inte som en överraskning trots att de sålt fler bilar i år jämfört med samma period förra året - 15 194 bilar jämfört med 10 535 bilar första halvåret 2010. Men att tillverkningen stått stilla i flera månader gör att förlusten uppgick till drygt 1,8 miljarder kronor.

Victor Muller
”Det är ingen överraskning att detta har varit ett ofattbart tufft kvartal för bolaget. Inget är tråkigare än att behöva försena löner till våra lojala medarbetare och de förtjänar inget annat än min uppriktiga ursäkt”, skriver Victor Muller i delårsrapporten.

Ny finansiering
Nyhetsbyrån Bloomberg rapporterade på onsdagen att Muller är nära att få ett lån från en av de fem största bankerna i Europa på runt 1 miljard kronor.

Svenåke Berglie, vd för Fordonskomponentgruppen säger till TTELA:
– Jag vet inte vad man ska tro, men de som borde ha ett starkt intresse av att rädda Saab i ett sådant här läge borde vara de som redan satsat mycket pengar i bolaget – Vladimir Antonov och de kinesiska ägarna. Utan att jag känner till vad som är på gång är det vad jag skulle gissa på.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062