23948sdkhjf

”Helsingfors är en av de hetaste start up-orterna i världen”

Nordens ledande evenemang i teknikbranschen Teknologia 19 ordnas på Messukeskus i Helsingfors 5–7 november.

På programmet står inlägg från olika tekniska sektorer, och på mässan är det också möjligt att bekanta sig med start up-företag inom teknik.

På teknikmässan presenteras bland annat robotik, artificiell intelligens, 5G-teknik och digitalisering.

Intressanta nyheter och möten erbjuds inte enbart på programscenerna utan även i utställarnas montrar. Till dags dato har över 400 företag från hela världen anmält sig till evenemanget.

De mest intressanta start up-företagen i teknikbranschen presenteras på mässan på ett separat temaområde.

I mitten av augusti hade tolv tillväxtföretag i teknikbranschen anmält sig till start up-området, som ordnas i samarbete med New Co Yritys Helsinki.

Företagen presenterar bland annat sensorteknik och signalbehandling, programvarurobotik, givarsystem och drone-inspektioner inom industrin.

Besökarna kan också bekanta sig med start up-företag i tävlingen för start up-företag på mässan Teknologia 19.

Ansökningar till tävlingen tas emot på evenemangets webbplats www.teknologia19.fi/startup fram till 8 september.

Efter ansökningsperioden väljer juryn 5-7 deltagare till en pitch-tävling. Mässan ordnar tävlingen i samarbete med Finnish Business Angels Network FiBAN.

– Jag hoppas att så många start up-företag och företagare som möjligt får uppmärksamhet och respons genom tävlingen och mässan. Teknikmässan erbjuder start ups en utmärkt möjlighet att nätverka med potentiella framtida kunder och andra samarbetspartner. I bästa fall kan evenemanget fungera som en språngbräda och ge impulser till exempel till företagets produktutveckling, säger Amel Gaily, vd för FiBAN, enligt ett pressmeddelande.

Under de senaste åren har flera tusen start up-företag grundats i Finland. Enligt Gaily erbjuder Finland goda möjligheter att fungera som tillväxtföretagare.

– Helsingfors är till exempel för närvarande en av de hetaste platserna för start ups i världen. Här finns verkligen en mångsidig grupp företagare som stödjer och sporrar varandra. Det är enkelt att nätverka och få hjälp, säger Gaily.

Tävlingsjuryn leds av Janne Jormalainen, ordförande för FiBAN:s styrelse. Vinnaren i start up-tävlingen belönas med ett stipendium på 10 000 euro som Stiftelsen Finlands Mässa donerat.

– Start up-tävlingen är ett exempel på Messukeskus mission att främja näringslivet i Finland. De utvalda start up-företagen får också delta i start up-området utan avgift. Det är fint att vi kan vara med om att stödja start up-företag i teknikbranschen på deras väg mot framgången, säger försäljningsgruppchef Marcus Bergström, som ansvarar för Teknologia-mässan på Messukeskus.

Nordens ledande evenemang i teknologibranschen Teknologia 19 arrangeras på Messukeskus i Helsingfors 5–7 november.

Temat för evenemanget är Människan, ansvar och teknik.

Läs mer om mässan på www.teknologia19.fi .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125