23948sdkhjf

Stororder till Kellve Sweden på bandtransportörer

Kellve Sweden får en stororder på 64 miljoner till E4 Förbifart Stockholm med Trafikverket som beställare.

Kellve Sweden har vunnit upphandlingen till Trafikverket av en transportbandsanläggning till E4 Förbifart Stockholm på Södra Lovön i Stockholm.

Leveransen kommer att bestå av ett system av bandtransportörer för utlastning av tunnelberg. Leveransen omfattar en anläggning med en kapacitet på 1 000 ton/h, bestående av: stackläggare med efterföljande mellanupplag av tunnelberg, system av bandtransportörer på en sträcka om cirka 1 800 meter för transport av tunnelberg och skeppslastare som avslutning i kedjan där båtar fylls med cirka 2 000 ton tunnelberg per båt.

Anläggningen ska tas i drift i slutet av februari 2020.

– Tillsammans med de tidigare leveranserna till Förbifart Stockholms entreprenörer så har vi nu fått förmånen att leverera till alla anläggningar som ska leverera ut eller ta emot tunnelberg via bandtransportörer och båttrafik i Mälaren. Denna ordern tillsammans med en stark orderingång under året påverkar oss positivt och vi kommer att växa kraftigt under detta verksamhetsår, säger vd Jörgen Lindell, enligt ett pressmeddelande.

Vidare säger Jörgen Lindell att bolaget fortsätter att investera i organisationen och marknad samt anläggningen i Kvänum.

Info om Förbifarten

Förbifart Stockholm är ett av Sveriges genom tiderna största infrastrukturprojekt. Idag finns bara en större väg när du ska passera staden eller ta dig mellan de norra och södra delarna: Essingeleden, rakt genom Stockholm.

Transportsystemet i regionen är sårbart på grund av att det bara finns en nord-sydlig förbindelse. Förbifart Stockholm binder samman de norra och södra länsdelarna, avlastar Essingeleden och innerstaden och minskar sårbarheten i Stockholms trafiksystem.

Restiden för hela sträckan beräknas till 15 minuter. Av vägens 21 km går drygt 18 km i tunnel med trafikstart 2026.

Kellve Sweden är en av Skandinaviens ledande tillverkare av bandtransportörer och kompletta anläggningar för bulkmaterialshantering. Företaget är baserat i Kvänum och har genom åren levererat över 19 000 enheter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062