23948sdkhjf

Universal Robots lanserar kollaborativ automatiseringscobot med hög nyttolastkapacitet

Byggd för att göra mer: UR16e förstärker kollaborativa robotlösningar och tillför hög nyttolastkapacitet för producenter som önskar påskynda sin automatisering.
Universal Robots (UR), den mest anlitade tillverkaren av kollaborativa robotar (cobotar) i världen, tillkännager att man från och med nu förfogar över en UR16e som har 16 kilos nyttolastkapacitet.

UR16e kombinerar hög nyttolastkapacitet med en räckvidd på 900 mm samt erbjuder repeterbarhet på +/- 0,05 mm, vilket gör den idealisk för automatisering av uppgifter som tung materialhantering, hantering av tunga delar samt maskinbetjäning.

– I dagens osäkra ekonomiska klimat måste producenterna titta på flexibla lösningar för att förbli konkurrenskraftiga, säger Jürgen von Hollen, vd för Universal Robots, enligt ett pressmeddelande.

– Med UR16e tillgodoser vi behovet av en kollaborativ robot som kan hantera tunga uppgifter tillförlitligt och effektivt. Lanseringen breddar vår produktportföljs mångsidighet avsevärt och ger producenterna ännu fler sätt att förbättra prestanda, övervinna utmaningar och öka sin tillväxt.

UR16e är utvecklad på UR:s innovativa e-Series-plattform och erbjuder enorma fördelar, möjligheter och ett fantastiskt mervärde för producenterna, bland annat:

Snabb och smidig användning med enkel programmering och minimalt utrymmeskrav

UR16e gör att det går snabbt och enkelt att öka sin automatisering. Programmering och integrering är enkelt – oavsett användarens erfarenhet eller kunskapsbas.

Precis som UR:s övriga cobotar kan UR16e packas upp, monteras och programmeras att utföra en uppgift på mindre än en timme. Med minimalt utrymmeskrav och 900 mm räckvidd kan UR16e lätt integreras i alla produktionsmiljöer utan avbrott.

Löser ergonomiska utmaningar och sänker samtidigt kostnaderna

Med sin nyttolastkapacitet på 16 kilo eliminerar UR16e utmaningar när det gäller ergonomi och produktivitet i samband med att lyfta och flytta tunga delar och produkter, sänker kostnaderna samt minskar tiden för driftstopp.

Idealisk för tung materialhantering och maskinbetjäning

UR16e är robust och tillförlitlig, idealisk för automatisering med hög nyttolast och CNC-maskinbetjäning, inklusive hantering av många delar, utan att kompromissa med precisionsmomentet.

– På Universal Robots fortsätter vi att tänja på gränserna för vad som är möjligt med kollaborativ automatisering, fortsätter von Hollen.

– I dag gör vi det enklare än någonsin för alla producenter att kapitalisera på kraften av automatisering genom att introducera en cobot på marknaden som är byggd för att göra mer eftersom den klarar mer nyttolast än våra övriga cobotar.

Precis som med UR:s övriga e-Series-cobotar; UR3e, UR5e och UR10e har UR16e inbyggd kraftavkänning, 17 konfigurerbara säkerhetsfunktioner, inklusive anpassningsbar stopptid och stoppsträcka, samt ett intuitivt programmeringsflöde.

UR16e uppfyller de mest krävande reglerna och säkerhetsstandarderna för obehindrade människa-robot-samarbeten, inklusive EN ISO 13849-1, PLd, Kategori 3, och hela EN ISO 10218-1.

Byggd för att göra mer

UR har förändrat förutsättningarna för automatisering inom tillverkningsindustrin. Även om portföljen av cobotar har gett producenterna möjlighet att konkurrera, vinna och växa under det senaste decenniet är dagens lösning byggd för att göra ännu mer.

I dag har UR fler än 37 000 cobotar i drift runt om i världen. De utför tråkiga och kritiska uppgifter i många tusen produktionsmiljöer, inklusive montering, plocka och placera (”pick and place”), polering, palletering, maskinbetjäning samt skruv- och mutterdragning.

Med UR+, ett öppet ekosystem av certifierade produkter, och UR Academy, kostnadsfri robotutbildning online, är det smidigt och kostnadseffektivt att införa den bästa möjliga cobotlösningen för de unika kraven i olika tillverkningsprocesser, med låg total ägandekostnad och hög avkastning på investeringen.

UR16e:s styrkor och avancerade funktioner kommer att visas upp live för första gången under denna veckas China International Industry Fair som äger rum i Shanghai (17–21 september 2019), följt av Pack Expo i Las Vegas nästa vecka (23–25 september 2019).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078