23948sdkhjf

Stäubli snabbkopplingar i datahallar

Stora fördelar med vattenkylning.
Utmaning: I samband med att företaget CoolIT utvecklar nya tekniska lösningar för datahallar, har de insett fördelarna med att använda vattenkylning.

Med vattenkylning kan de öka prestandan på servrarna och även montera flera ingående komponenter tätare, då vatten ger en avsevärd ökning av kyleffekten.

För att CoolIT ska kunna lita på ett vattenkylt kylningssystem i servrarna, har de krav på att komponenterna som de använder har lång livslängd och kan garantera en säker funktion.

Lösning: Lösningen på deras kravbild var en droppfri snabbkoppling och Stäubli kunde erbjuda den säkraste och mest effektiva lösningen.

Stäublis snabbkopplingar har en spillfri funktion med flush-face teknik som garanterar en perfekt tätning under både drift och under i- och urkoppling.

Den höga täthetsnivån på Stäublis snabbkopplingar garanterar en ren och pålitlig funktion – vilket är krav som ställs på produkter som ska användas i CoolIT:s vattenkylningssystem.

Stäublis kompakta design på kopplingarna gör de väl lämpade att använda då utrymmet är begränsat i servern.

Resultat: CoolIT har samarbetat med Poznan Supercomputing & Networking Center (PSNC), ett multifunktionellt samarbetsforum inom nätverksservice, där de fokuserar på forskning och utveckling. De forskar även inom superdatorer och hur värmen kan hanteras i serverhallar, detta projekt kallas Eagle.

CoolIT har idag fler än 1 300 stycken servrar (Eagle) där vattenkylning används och Stäublis säkerhet och höga kvalitet garanterar en säker funktion.

PSNC har som mål att vara innovativa och de har därför även tittat på hur varmvattnet som genereras från servrarna kan transporteras till deras externa värmesystem.

På PSNC:s forskningsområde kan de idag använda returvattnet från servrarna till att värma upp lokaler, och på detta sätt kan de hjälpa till att spara på energin.

Stäublis produkter säljs av Colly Components som grundades 1957 i samband med att de fick sin första agentur för Helicoil.

De verkar som en samarbetspartner till industrin.

Företaget omsätter omkring 150 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078