23948sdkhjf

Ökad efterfrågan för Prototal

Prototal investerar i sin fjärde HP Multi Jet Fusion 4210 3d-printer.

Företaget tar därmed ytterligare ett steg på resan mot digital tillverkning av plastkomponenter.

Huvudanledningen till investeringen är att möta den fortsatt ökande efterfrågan samt för att kunna erbjuda kunderna ett nytt material.

Det är idag en betydande andel av detaljerna, som produceras i företagets MJF-maskiner, som är riktiga seriedetaljer.

Detta ofta i antal upp till flera 1000-tals enheter. För att kunna erbjuda korta leveranstider måste stor kapacitet finnas tillgänglig, därav investeringen.

I den nya maskinen kommer ett helt nytt glasfyllt polyamidmaterial att erbjudas. Med materialet PA12GB uppnås en ökad vridstyvhet med upp till +65 % jämfört med den ofyllda polyamiden, vilket är idealiskt i många applikationer.

Tar ett steg till

Men de nöjer sig inte med det här utan investerar också i automatiserade efterbehandlingsutrustningar.

För att effektivisera produktionen av den ökande mängden 3d-printade detaljer har Prototal även investerat i automatiserade blästrings- och infärgningsutrustningar.

Med tekniken kan flera hundra olika kulörer erhållas. Prototal lagerför vissa standardkulörer men systemet möjliggör infärgning även i kundunika färger.

Investeringen har även kompletterats med en särskild ytbehandlingsutrustning som gör ytan finare och mer reptålig. Som ett resultat av detta kan detaljerna nu i högre utsträckning även användas i synliga applikationer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078