23948sdkhjf

Saabs utländska leverantörer flyktar från Sverige

Saabs konto är så gott som tomt så det blir ingen lön till medarbetarna idag och de stora utländska leverantörerna planerar redan för att flytta från Sverige.
Inga löner varken till tjänstemän eller kollektivanställda betalas ut idag.

Enligt Kronofogden har Saab Automobile 900 000 kronor på sitt svenska konto, skriver TTELA.

Olagligt med "konstgjord andning"?
Enligt Dagens Industri anser flera jurister att Victor Mullers vägran att försätta Saab i konkurs kan bryta mot den svenska lagen.

”Det handlar helt enkelt om att man bedriver äventyrliga affärer på borgenärernas bekostnad, och för mig är det uppenbart att den gränsen har passerats när det gäller Saab. Det här måste en åklagare titta på, så här får det inte gå till”, säger advokat Rolf Åbjörnsson på Danowsky & Partners till Dagens Industri.

Nästan 1000 drabbade
Utöver Saabs medarbetare och borgenärer lider underleverantörerna. Fler har varslat medarbetare och det är även företag som har varit tvugna att begära rekonstruktion eller konkurs på grund av Saabs situation.

Enligt TTELA har minst 922 personer inom fordonsindustrin drabbats av Saabs kris.

– De stora internationella leverantörerna börjar strukturera om och några planerar redan att flytta verksamhet från Sverige. Vi skulle i stället behöva förstärka klustret, säger Svenåke Berglie till tidningen
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078