23948sdkhjf

Björneborg Steel gör strategisk investering

Björneborg Steel investerar 25 miljoner kronor i en långhålsborrmaskin.

Företagets bas är i den värmländska tätorten Björneborg som ligger cirka 12 kilometer sydost om Kristinehamn och cirka 12 kilometer sydväst om Degerfors.

– Med denna strategiska investering kommer vi stärka vår marknadsposition framförallt inom det marina segmentet och olja och gas-segmentet men även inom andra områden, säger företagets vd Leif Rosén, enligt ett pressmeddelande.

– För våra produkter är långhålsborrning upp till 24 meters längd en trång sektor i Europa idag. Vi kommer nu att få ett effektivare produktionsflöde och kunna korta och framförallt stabilisera ledtider till våra kunder, säger Leif Rosén.

Tidsplanen är att ha maskinen i drift under det andra kvartalet 2020.

Investeringen gör att företaget tillsammans med sina underleverantörer säkrar upp tillräcklig kapacitet för den framtida utvecklingen. De omfattande borrningsoperationerna ger också avsevärda spånmängder som direkt kan återvinnas och smältas om i eget stålverk vilket ger både ett högkvalitativt skrot samt färre transporter.

Björneborg Steel är en helt integrerad stålleverantör och kontrollerar tillverkningsprocessen från skrotgård till leveransfärdig produkt.

Företaget har Nordens största smidespress för friformssmide och levererar allt från halvfabrikat till kundanpassade helhetslösningar. De har kärnkompetens inom avancerad framställning av specialstål med höga renhetskrav, komplexa friformssmiden samt maskinbearbetning.

Verksamheten bedrivs i Björneborg, Sverige med global försäljning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078