23948sdkhjf

Bulten utser ny produktionsdirektör

Bulten har utsett Fredrik Bäckström till ny produktionsdirektör. Han tillträder tjänsten den 1 december 2019 och kommer att vara medlem i Bultens verkställande ledning.

Fredrik efterträder Jörg Neveling, som går i pension den 31 oktober 2019.

Fredrik Bäckström, född 1965, har en civilingenjörsexamen i maskinteknik. Han har tidigare haft ett flertal ledande befattningar inom bland annat Poseidon Diving System, Carmel Pharma, Pågen/Pååls bageri och Dayco Automotive. Fredrik kommer närmast från Arcam där han har varit Vice President Product Supply sedan 2013.

Läs också: Bulten vinstvarnar

– Jag är mycket nöjd med rekryteringen av Fredrik Bäckström. Han har en gedigen erfarenhet av att utveckla industriella värdekedjor och kommer att bidra till att göra Bulten till en ännu mer konkurrenskraftig leverantör av fästelement. Jag vill också tacka Jörg Neveling för hans betydande bidrag i att utveckla Bulten till en ledande position på marknaden för fästelement, säger Anders Nyström, vd och koncernchef för Bulten, enligt ett pressmeddelande.

Läs också: Fortsatt stark orderingång för Bulten

Bulten är en av de största leverantörerna av fästelement till den internationella fordonsindustrin. Produkterbjudandet sträcker sig från kund­specifika standardprodukter till kundanpassade specialfästelement och omfattar också teknisk utveckling, line-feeding, logistik-, material- och produktionskunnande.

Företaget grundades 1873, har cirka 1 400 medarbetare i åtta länder och huvudkontor i Göteborg.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Tipsa en kollega

0.094