23948sdkhjf

Betydande order till Troax inom delsegmentet automatiserade lager

Verkstadsföretaget Troax, med bas i Hillerstorp i Gnosjö kommun, ökade rörelseresultatet till 8,5 miljoner euro (7,7) i det andra kvartalet.

Rörelsemarginalen steg till 20,1 procent (18,7).

Orderingången förbättrades med nio procent till 46,6 miljoner euro (42,9). Justerat för valuta var ökningen åtta procent.

Nettoomsättningen ökade med tre procent till 42,3 miljoner euro (41,1). Justerat för valuta var ökningen tre procent.

– Vi har återigen erhållit flera viktiga order ifrån kunder inom automation, lager och bygg och har även erhållit betydande order inom delsegmentet automatiserade lager. Liksom tidigare är orderingången från automotive-sektorn svag och vi räknar inte med någon snar förbättring från detta segment, säger företagets vd Thomas Widstrand, enligt delårsrapporten.

– Vår bedömning är att under detta kvartal har marknaden totalt sett varit stabil. Indikationen är fortfarande att de flesta kunder har välfyllda orderböcker och aktivitetsnivån har varit hög, men att i likhet med slutet på föregående år, har marknadstillväxten planat ut på en fortsatt hög nivå. Utvecklingen för koncernen har under kvartalet varit på det historiska snittet och det får under rådande marknadsläge betecknas som en god utveckling. Orderstocken vid periodens utgång är fortsatt på en bra nivå, säger Thomas Widstrand.

Troax är en stor global leverantör av områdesskydd för inomhusanvändning (”metallbaserade nätpanelslösningar”) inom marknadsområdena; maskinskydd, lager- och industriväggar samt förrådslösningar.

Företaget utvecklar säkerhetslösningar för att skydda människor, egendom och processer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11