23948sdkhjf

Chockhöjda arvoden och fortsatta utmätningar

Saab stod stilla och orosmolnen hopades medan styrelsen chockhöjde sina arvoden och Kronofogden har inlett dialog med Saab
Kronoforgden kommer i dag att besluta om ytterligare utmätningar av Saab Automobiles tillgångar, enligt P4 Göteborg. Fristen på fordringar på ca. 4,7 miljoner har nu gått ut och de närmaste två veckorna skall Kronofogden driva in mer än 40 miljoner kronor. Frågan är nu om de anställda kommer att få sin augustilön?

Kronofogden har inlett dialog med Saab
-Vi har fått kontakt med Saab och har inlett en dialog. Det ser jag som positivt, säger Hans Ryberg, enhetschef på Kronofogdens verkställighetsavdelning i Uddevalla till TTELA.

Kronofogden har inte fått något direkt besked från Saab om de kan betala, men Hans Ryberg har fått intryck av att de prövar på alla sätt att finna finansiering.

– Via Saabföreträdare som jag talat med har jag förstått att deras avsikt är att betala, att de ska göra sitt bästa, säger han.

Chockhöjda arvoden
Saabfabriken i Trollhättan stod stilla och styrelsen hade ett extrainsatt styrelse möte d. 19 maj. På mötet chockhöjde moderbolag Swedish Automobile sina arvoden. Dessutom hoppade alla utom ordföranden av. Det avslöjade TV4 Nyheterna i går kväll.

Bl.a. ökade styrelsens ordförandes arvode med 633 procent – från 147 150 kronor till 931 500 kronor. Maurizio La Noce, en annan i styrelsen, ökade från 147 150 kronor till 611 163 kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062