23948sdkhjf

Här är gruvbolagets nye vd

Den 1 september 2019 tillträder Klas Dagertun som verkställande direktör i Kaunis Iron. Han blir också verkställande direktör i koncernmodern Kaunis Holding och systerföretaget Malmtransport Norr.

Klas Dagertun är idag finanschef i koncernen och har varit engagerad i verksamheten sedan beslut om återstart av gruvan togs. Han har tidigare erfarenhet från ledande befattningar inom basindustrin.

– Det känns otroligt spännande att ta stafettpinnen och leda verksamheten vidare, säger Klas Dagertun.

– Vi har en fantastisk organisation tillsammans med våra partners och goda förutsättningar att bygga en långsiktigt hållbar gruvnäring i Pajala.

Nuvarande vd Per-Erik Lindvall lämnar över ansvaret för den operativa driften men kommer att bistå Klas som vd och engagera sig i frågor som rör utbyggnadsplaner, prospektering och verksamhetstillstånd.

– Per-Erik har gjort ett fantastiskt jobb men har hela tiden varit tydlig med att han ser sig som en kortsiktig lösning, säger styrelseordförande Anders Sundström.

– Vi är fortfarande ett start-up bolag och behöver använda våra resurser klokt. Per-Erik har lång erfarenhet från just dessa områden så det är naturligt att han som styrelseledamot engagerar sig operativt i dessa strategiskt viktiga frågor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094