23948sdkhjf

Prestanda där det verkligen är viktigt

Med sin senaste vändskärsgeometri MRM har Boehlerit lagt till ännu en innovation till sitt ISO-svarvprogram för medelgrov till tuff bearbetning av rostfria material och sätter en ny standard i processen att göra optimerade skärgeometrier för ett brett applikationsområde i rostfria stål.

Den nya MRM-geometrin kompletterar BMRS-geometrin som är väl etablerad på marknaden och täcker ett liknande matnings-intervall medan den skiljer sig i termer av mikrogeometri med en djupare spånvinkel.

Därmed uppnås en minskning av skärkrafterna vilket resulterar i en ökad processtillförlitlighet och livslängd i rostfria stål med hög hårdhetsgrad.

Den nya MRM-geometrin med ett matningsområde mellan 0,20–0,50 mm/varv är ett idealiskt komplement till MM-geometrin som har ett matningsområde mellan 0,15–0,35 mm/varv.

MRM-geometrin finns tillgänglig i följande sorter:

LCM20T medium substrat med tunn CVD beläggning

BCM25T medium substrat med tjock PVD beläggning

BCM40T tufft substrat med tjock PVD beläggning

LCM20T används i stabila förhållanden och med höga skärhastigheter. I kombination med MRM-geometrin är det möjligt att öka skär- och matningshastigheten med 5-10 procent jämfört med standardkvaliteter i ISO-klass M20-M25.

Den mest universella sorten för användning i rostfria stål är sorten BCM25T i MRM-geometrin. Den är idealisk för medeltung bearbetning men också för användning på föränderliga arbetsstycken och de förändrade förhållanden som detta medför.

Dessutom är BCM25T-sorten det perfekta valet för jämn och delvis intermittent bearbetning, det vill säga bearbetningsförhållanden som är typiska för svarvoperationer med smideshud.

För bästa prestanda under svåra förhållanden har den tuffare sorten BCM40T utvecklats. Intermittenta skär, instabila eller vibrationsbenägna applikationer är inte längre ett problem med denna skärsorten.

I kombination med BCM40T-sorten visar MRM-skärgeometrin inte bara höga matningshastigheter och låg skärhastighet, särskilt vid jämn bearbetning, den har även utmärkta torrbearbetnings-egenskaper – alla faktorer som ger en långvarig livslängd.

Med den nya MRM-geometrin för medelgrov bearbetning av rostfria stål har hårdmetall- och verktygs-specialisterna på Boehlerit i Kapfenberg lanserat det perfekta tillskottet till sitt redan omfattande ISO-svarvprogram.

Användare som vill hålla ett öga på kostnaderna för sin grovbearbetning och letar efter en kostnadseffektiv lösning kommer att göra rätt val med Boehlerit MRM geometri.

Boehlerit är ett av Horns varumärken.

Horn är en stor europeisk tillverkare av spårbearbetningsverktyg. Den svenska verksamheten har funnits sedan 2013.

Horn har sedan 1969 producerat spår-, avstick-, längdsvarv- och fräsverktyg för metallindustrin.

Det är ett oberoende familjeägt företag och de har totalt 1 400 medarbetare.

Företaget bedriver utveckling, HM-tillverkning, slipning och beläggningsteknik i sin toppmoderna och 25 000 kvadratmeter stora fabrik i Tübingen i södra delen av Tyskland.

Utöver sina egna Horn-produkter samarbetar de även med några av de största leverantörerna i Europa.

Bland varumärkena på hyllorna finns till exempel Urma, Boehlerit, TiroTool, Schlenker, Graf och Applitec.

Det svenska huvudkontoret ligger i Örebro.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.267