23948sdkhjf

”Take aways” från Circular Initiative 2019

Bland talarna under Circular Initiative-dagen fanns utöver arrangörerna personligheter från olika verksamheter.

Bland andra Jacob Wallenberg från Investor, Sarah Mc Phee från Houdini Sportswear och Märtha Rehnberg från DareDisrupt. Här följer några uttalanden från dessa:

Jacob Wallenberg: “Idag har vi nått en punkt där samhället kräver att industrin tar ansvar. Om du inte engagerar dig i hållbarhetsfrågor kommer du förlora både kunder och personal - du kommer inte överleva som företag. Men om du adresserar de här frågorna på rätt sätt så stöder du inte bara globala mål för miljön - antagligen kommer du göra bättre affärer också.”

Sarah Mc Phee: “Det här är ett imponerande initiativ. Det är otroligt positivt för utvecklingen att personer som Jacob Wallenberg och några av våra största industrier engagerar sig och deltar i Circular Initiative. Hittills har den här typen av aktiviteter mest lockat de redan frälsta i gröna kretsar. Här har vi en blandad publik och hela initiativet är baserat i industrin.”

Märtha Rehnberg: “Jag visste att det finns djärva tankar i Norden, men det här var lite djärvare än jag trodde. Här pratas det om att nå en återvinningsgrad på 100 procent. Det hör jag inte från andra håll i Europa. Jag önskar bara att vi kunde vara lite mer högljudda med våra mål och ambitioner. För det är inte bara tomma ord, vi ser riktigt intressanta resultat som vi kan inspirera resten av världen med om vi är mer högljudda.”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125