23948sdkhjf

KERN Microtechnik automatiserar produktionen

På EMO 2019 i Hannover presenterar KERN Microtechnik sin splitternya KERN Micro HD för första gången.

I monter D76, hall 12, visar det exakta bearbetningscentrumet prov på sin effektivitet och företagets projektchef Christian Maier svarar på frågor från intresserade besökare.

Oavsett om det gäller prototyp- eller serietillverkning, när det gäller högsta precision är tillverkningsföretag alltid på den säkra sidan när de köper bearbetningscentrum från KERN Microtechnik.

Företaget med säte i Eschenlohe i Bayern har alltid en smart lösning inom högproduktiv femaxlad simultan fräsning. Deras plattform består av en bas av tre olika modeller: Micro Pro, Micro Vario och Micro HD.

Micro "Pro" är en tillförlitlig och stabil lösning för effektiv komponenttillverkning inom ett priskänsligt marknadssegment.

Micro "Vario" kännetecknas av de mest exakta arbetsstyckena, tillförlitlighet och en mängd alternativ inom konfiguration.

En världsnyhet - Kern Micro "HD".

KERN Micro HD är den senaste utvecklingen av plattformen och är branschledande när det gäller ultraprecision över lång tid, högsta möjliga ytkvalitet och bearbetningsprestanda helt utan konkurrens. Detta är ett bearbetningscentrum för tillverkning som kräver mer än högsta möjliga noggrannhet.

På EMO ställer högprecisionsföretaget ut sin KERN Micro HD i kombination med en Erowa Robot Compact 80. Baserat på ett antal nyckelkomponenter demonstrerar de hur små och sköra eller stora komponenter kan massproduceras helt automatiserat och med en precision ner till nanometernivå. Detta öppnar ett brett nytt fält för kostnadseffektiv produktion.

Inte bara i hall 12 kan EMO-besökare uppleva ett modernt barbetningscentrum från KERN i arbete. CAD/CAM-proffsen på Open Mind använder också kraften hos KERN Micro Vario. I hall 9, monter C04, demonstrerar de hur överlägsna resultat kan uppnås med smarta programstrategier på topkvalitetsmaskiner.

KERN Microtechnik har omkring 200 anställda och är aktiva i drygt 30 länder över hela världen. Fokus ligger på två affärsområden: utveckling och produktion av ultraprecisa bearbetningscentrum och kontraktstillverkning av delar som kräver högsta noggrannhet.

Fräscentrum från företaget används också i den egna serietillverkningen. Därför är maskintillverkaren bra utrustad inte bara för tillverkning av högprecisionsmaskiner, utan dessutom för att tillhandahålla erforderlig know-how när det gäller utveckling och installation av smarta processer hos sina kunder.

Kunderna blir teknologipartners och är medlemmar i "KERN-familjen". Ingående konsultation för optimal drift och processintegrering ingår - från idé till färdig del. Detta är användarens konkurrensfördel.

Produktutbudet när det gäller tillverkning innefattar prototyptillverkning, del- och serieproduktion, samt sammansättning av produktionsprocesser och hjälp med produktdesign. Delarna bearbetas genom fräsning, borrning, gnistbearbetning (EDM) och slipning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125