23948sdkhjf

Saableverantör begär indrivning

Dacat har tröttnat på att vänta på pengarna och har begärt indrivning av Saabskuld
I dag är det sista dagen för Saab att betala två av sina skulder. Det handlar om Kongsberg som har ett krav på 144 000 kronor och Infotiv på 224 000 kronor.

- Om inte Saab betalar börjar vi vår utredning på onsdag för att kunna mäta ut egendom som täcker fordringarna, säger Hans Ryberg, enhetschef på kronofogdens verkställighetsavdelning i Uddevalla till TTELA.

Dacat
Det är ca. 15 företag som har begärt indrivning vid Kronofogden och bl.a. har Saab en skuld på ca. 1 miljon kronor till Dacat. Enligt Kenneth Magnusson som är vd är anledningen till beslutet att man tröttnat på att vänta på pengarna.

– Vi hade skickat in skulden ganska tidigt till kronofogden. Det innebär ju att man hamnar i någon slags kö och om vi skulle ta bort den platsen ur kön, krävdes det att Saab gjorde någon motprestation, men det var inte så i det här fallet, säger Kenneth Magnusson till P4 Väst.

Soppat samarbete
Dacat har sagt upp sitt samarbete med Saab och det grundar sig i de uteblivna betalningarna. P4 Väst har frågat Kenneth Magnusson om de kan tänka sig ett nytt samarbete med Saab om de kommer på fötter igen:

– Absolut, vårt hjärta klappar för Saab och vi kan mycket väl tänka oss att jobba med de igen. Men det krävs att vi jobbar med stabila bolag som kan leverera pengarna till oss när jobbet är utfört, annars blir vår sits ohållbar som konsultbolag, säger Kenneth Magnusson, vd på Dacat.

Företaget
Dacat jobbar med produktionsutveckling och design.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079