23948sdkhjf

Nya krafter till plåtleverantör

Hillerstorpsföretaget Mountpac tar in nytt blod och investerar i två nya maskiner.
Mountpac, som startade 2001, var tidigare ett renodlat familjeföretag ägt av familjen Wärnelöv. När Thorleif ville träda tillbaka såldes hans andel till Marcus Carlsnäs, som tidigare har arbetat som säljare på Din Maskin.

–Vi behövde bredda oss för att utvecklas och i samband med att Marcus började här har plåtkunskap landat i huset, berättar Samuel Wärnelöv, VD på Mountpac.

Han fortsätter: ”Marcus har 12 års erfarenhet av plåtbranschen så det blev ett välkommet tillskott till vår befintliga kompetens.”

Nya maskiner
Det som skiljer Mountpac från andra plåtleverantörer är att det finns 10 års erfarenhet av att köpa in andra typer av material och sammanfoga dessa till en komplett produkt.

Företaget investerar nu även i nya maskiner, en Finn-Power servoelektrisk stansmaskin, E5 samt en servoelektrisk kantpress, Safan E-Brake, båda från Din Maskin.

- Vi har satsat på den senaste tekniken när det gäller datorprogram till att simulera och programmera de nya maskinerna. Detta gör att vi tidigt i projektet kan upptäcka eventuella problem, eller möjligheter till att uppnå en optimal produktion, säger Samuel Wärnelöv.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094