23948sdkhjf

Damstahl förvärvar och växer inom rostfritt

Damstahl och dess tyska systerbolag Armaturenwerk Hötsensleben köpte den 27 juni 90 procent av aktierna i KM Rustfri A/S.

KM Rustfri är en tillverkare inom rostfritt. Kunderna finns inom livsmedel och läkemedelsindustrin.

Det här är ännu ett led i Damstahls målsättning att vara en aggressiv och offensiv spelare på marknaden. Företaget står nu ännu starkare och kan öka sin marknadsandel.

KM Rustfri grundades 1974 och är ett erkänt varumärke. Företaget kommer därför att drivas vidare under samma namn. Medarbetare, ledning, kund- och leverantörsrelationer kommer att fungera precis som tidigare.

Tidigare ägaren av KM Rustfri, Peter Espersen, kommer att ha kvar tio procent av aktierna i företaget. Han kommer också att arbeta på konsultbasis och på så sätt bidra med kunskaper.

KM Rustfri är känt för expertkunskaper och högkvalitativa produkter. Företaget sysselsätter över 60 personer.

– Det är med stor glädje som vi tillsammans inom Damstahl och Neumo Ehrenberg-gruppen fortsätter att investera för att skapa världens bästa rostfria lösningar för våra kunder. I och med förvärvet av KM Rustfri stärker vi vårt erbjudande och ger våra kunder större flexibilitet inom segmenten livsmedel och pharma. Detta ligger i linje med våra satsningar om att fortsätta kunna erbjuda marknadens i särklass bredaste och djupaste sortiment av rostfritt, säger Damstahl AB:s Country Manager Patrik Leijon, enligt ett pressmeddelande.

– Detta kombinerat med den högsta kunskapsnivån inom rostfritt stål. Livsmedel och pharma är viktiga segment för Damstahl och vi kommer framöver att etablera många nya kontakter och partnerskap för att stärka vår marknadsnärvaro ytterligare, säger Patrik Leijon.

Damstahls svenska lager består av rostfri plåt, stång, rör och rördelar.

Företaget etablerades i Sverige 1977. Det svenska huvudkontoret ligger i Malmö och filialer finns även i Göteborg och Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094