23948sdkhjf

En heldag om drönare

Den 10 september arrangerar Sustainability Circle och RISE en konferens med föreläsningar om drönare.

Den tekniska utvecklingen ger kontinuerligt nya möjligheter och nya verktyg för att arbeta effektivt och hållbart. Ett område som det är fokus på är autonoma system.

Ett autonomt system är ett tekniskt system som självständigt, alltså autonomt, kan lösa vissa uppgifter, ofta genom någon form av artificiell intelligens. Självkörande bilar nämns ofta som ett exempel. Drönare är ett annat exempel, som Metal Supply skriver ofta om.

Sustainability Circle i Göteborg arrangerar tillsammans med statliga Rise en heldag med fokus på den senaste och den framtida drönartekniken.

Värd för dagen är Rise och Martin Holmberg. Han är forskningschef för autonoma system och arbetar med utveckling av tillämpningar för drönare i samverkan med användare.

Konferensen hålls hos Rise Sics East, på Linköpings Universitet, Mäster Mattias väg, Hus B, ingång 29, korridor A.

Dagen börjar med fika klockan 09.30. 10-15 är det sedan föreläsningar och diskussioner.

Ur programmet:

  • Allmän info om drönarteknik, möjligheter och utmaningar. Var är tekniken idag, var kommer den vara imorgon och i övermorgon?
  • Fokus på underhållsapplikationer, anläggningsinspektion, med mera. Exempel på projekt.
  • Mötesdeltagarna har med sig sina egna use cases. Vad använder vi drönare till? Gemensamma diskussioner, praktiska erfarenheter om praktiska utmaningar.
  • Avslutande diskussion vad som krävs för att tekniken skall mogna och appliceras fortare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078