23948sdkhjf

Lackdoor Industri effektiviserar produktionen

Lackdoor Industri i Frillesås är marknadsledande på dörrar, fönster, fasadpartier, takkonstruktioner i stål och rostfritt stål för alla typer av byggnader med klassning så som brand, inbrott, beskjutning och explosion.

Företaget gör inte bara klassade partier utan de gör alla typer av dörr och glaspartier men har klassning för brand och så vidare.

Utifrån kundens önskemål designas, konstrueras och tillverkas allt från kompletta dörr och fönsterpartier, kompletta inredningar, bardiskar till avancerade vikbara säkerhetsdörrar eller takkonstruktioner som lackas och monteras.

För att utöka möjligheterna att göra avancerade kundanpassade lösningar investerar nu Lackdoor Industri i en Hurco VM10i.

– Med denna CNC-styrda verktygsmaskin kommer vi kunna erbjuda mer avancerade komponenter i våra svets-konstruktioner och samtidigt effektivisera vår produktion, säger Daniel Karlsson, produktionstekniskt ansvarig, enligt ett pressmeddelande.

– Vi har haft en lång relation med Nordiska Wemag och uppskattar deras service och kompetens, fortsätter Daniel Karlsson.

Det, i kombination med Hurcos fantastiska styrsystem gjorde valet av maskin lätt, uppger han.

– Vi bearbetar Sandwich-konstruktioner i syrafast rostfri profil, balkar som är fyllda med promatech (gips) eller MDF så Nordiska Wemags kompetens och bearbetningserfarenheter är avgörande för att vi får det att fungera, säger Daniel Karlsson.

– Denna investering gör oss mer kompletta att möta våra kunders krav när det gäller konstruktion, svetskonstruktioner, mekaniska lösningar, lackering i vår lackeringsanläggning till slutmontering, avslutar Daniel Karlsson.

Maskinen är en Hurco VM10i med 11 Kw 10,000 rpm spindel och 660x408 x 508 i X Y Z, högtryck genom spindeln och Hurcos dynamiska fräsningsfunktioner.

– Allt detta installerat och klart med verktyg och skruvstycken för under 650´ är det bästa vi kunde hitta, tillägger Daniel Karlsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094