23948sdkhjf

I dag kräver Saabfacken svar från Muller

Under dagen skall Victor Muller träffa Saabfacken i Trollhättan för att ge klarhet om hur en möjlig framtid ser ut för företaget.
I dag skall Victor Muller möta representanter för de fyra fackklubbarna.

– Vi vill se en kort, medellång och långsiktigt plan över både finansiering och hur verksamheten ska se ut på Saab, säger Unionens klubbordförande Anette Hellgren till P4 Väst.

Lön i augusti?
Facken vill ha svar på hur bolaget ska lösa pengabristen så att inte lönerna äventyras ännu en gång. I både juni och juli var löneutbetalningarna försenade, och om ca. 14 dagar skall nästa lön utbetalas.

Från Kronofogden till indrivningsenheten
Idag går också den största enskilda fordringen på Saab över från Kronofogden till indrivningsenheten om inte IAC själva väljer att stoppa det – företagets fordran är på ca. 40 miljoner kronor, enligt TTELA.

Enligt TTELA kan ingen av fordringarna börja utmätas förrän tidigast 17 augusti. Dessförinnan skall även skatter och avgifter betalas i slutet av denna veckan.

Tveksam framtidstro
Det är mycket som skall lösa sig för att Saab skall komma igång igen och många spekulationer angående EIB-lånet och Antonov, Brasilien, Pang Da och Youngman.

– Alla väntar på att det ska braka samman. Det är inte så att man inte vill att det ska lösa sig, det bästa för alla vore om produktionen kan återupptas, men det krävs verkligen något större för att Saab ska kunna ta sig ur det här. Det verkar också som att alla pengar inte kommit in till bolaget som de skulle, säger Svenåke Berglie, vd för Fordonskomponentgruppen som organiserar leverantörerna, till TTELA.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093