23948sdkhjf

Lojala leverantörer räddade ytbehandlingsföretag

Krisen blev en väckarklocka för Proton Finishing som idag har huvudet över ytan.
I samband med att den finansiella krisen inleddes under slutet av 2008 drabbades ytbehandlingsföretaget Proton Finishing snabbt och närmare 60 procent av försäljningen försvann inom bara några månader. Kort därefter tvingades företaget ansöka om rekonstruktion.

— När det var som värst hade även jag mina tveksamheter på om detta verkligen skulle reda ut sig, säger företagets VD Magnus Biesse.

Idag något år senare har företaget återhämtat sig och hämtat igen det mesta. Nu ser man ljuset och det pekar fortsatt uppåt.

— Vi har sedan den värsta krisen återanställt och nyanställt närmare 80 medarbetare och försäljningen är tillbaka i samma nivåer som 2008 före krisen. Den främsta orsaken till att vi lyckades överleva är att våra leverantörer till 100% har ställt upp för oss under krisen samt att vår ägare tillskjutit kapital, menar Magnus Biesse.

Mindre kostnader
Företaget har det senaste året förbättrat kvalitetsutfallet samt kostnaderna som procentuellt idag är 80 procent lägre jämfört med 2008.

Mot bakgrund till de åtgärder som genomförts är Proton Finishing i dag ett lönsamt företag men det återstår flera utmaningar för en acceptabel nivå. Ett mål fokuserat arbete med att förstärka kundrelationer skall kom-ma att öka företagets marknadsandelar och tillväxt.

— Vi är idag ett företag med stor ödmjukhet mot både kunder och leverantörer. Vi bygger på långsiktiga kundrelationer oavsett om kunden är stor eller liten, betonar Magnus.

Satsar på personalen
"Vi har investerat och kommer ytterligare att investera i både kapacitet och medarbetare för att förstärka vår marknadsposition", berättar Magnus och han anser att det är just personalen som utgör skillnaden.

- Vår personal har agerat otroligt lojalt under den ansträngda period vi nu har tagit oss igenom. Det är därför ytterst viktigt att vi lyckas bibehålla engagemanget samt den kompetens som finns i företaget. Vi har som produktionsfilosofi att arbeta genom TPM som framförallt bygger på ett stort engagemang av människorna i organisationen. Just TPM är ett arbete som vi påbörjade sedan tolv månader tillbaka och vi ser redan i dag kraftfulla effekter av att arbeta med en enhetlig produktionsfilosofi.

— För oss var krisen en väckarklocka vilket skapat en angelägenhet genom hela organisationen där all vår personal skall ha kredit för vad vi åstadkommit. Proton Finishing är framförallt ett företag med rötterna i GGVV regionen och därför är det viktigt att värna om regionens utveckling, avlutar företagets VD Magnus Biesse.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062