23948sdkhjf

"Här har varit många bra besökare"

Automationsföretaget Inlead Automation ställde ut på Värnamo Industriexpo den 15-16 maj.

Företaget visade en InLine S som jobbade med en Mazak-svarv hos Ravema.

– Vi har haft många bra besökare här. Vi är väldigt glada att vi får vara med hos Ravema under dessa dagar, säger Inlead Automations vd Tommy Strand till Metal Supply i Värnamo.

Inlead Automation har annars sin bas i småländska Anderstorp 40 kilometer från Värnamo.

Företaget har stor erfarenhet av maskinbetjäning och hantering av skärande bearbetning, gjuteri- och plastmaskiner.

Vad gäller industrirobotar behärskar Inlead de stora globala fabrikaten Fanuc, ABB, Kuka och Motoman.

De säljer också FRAi:s portallösningar till verkstadsindustrin i Sverige. FRAi:s portalsystem finns hos ett antal svenska företag.

Inlead Automation kommer att ställa ut på Elmia Automation den 12-15 maj nästa år.

Elmia Automation hålls i direkt anslutning till fem parallella industrimässor under namnet Elmia Produktionsmässor.

Bakgrunden är att tillverkande industrier är utsatta för tuff konkurrens, både nationellt och globalt. En nyckelfråga blir därför hur man ökar produktiviteten och samtidigt håller nere kostnaderna. Lösningen stavas ökad automatisering.

Elmia Automation är den ledande automationsmässan för Sveriges tillverkningsindustri. Det är en renodlad fackmässa som med partnerskapet med Svenska Automationsgruppen (SAG), är resultatet av ett långsiktigt samarbete och dialog med branschen.

Här visas helhetslösningar för effektiv och automatiserad produktion. Och här visar de ledande komponent- och robotleverantörerna tillsammans med systemintegratörer fördelarna med automation – från enskilda komponenter till maskiner i drift och automation i verkligheten.

Tanken är att skapa nätverk, samtal och ökad kunskap. Och framförallt affärer.

– Det är en jättebra mässa. Förra året fick vi cirka 200 kontakter på fyra dagar. Det skulle ta en otrolig tid att åka runt med bil och träffa så många kunder, säger Tommy Strand till Metal Supply.

Sedan hösten 2018 har Inlead en återförsäljare av sina standardprodukter i Baltikum (PBS).

Inlead är 14 medarbetare för närvarande men hoppas kunna anställa en programmerare till under året. Företaget startades 2013 av Tommy Strand, Ola Carlström, Mikael Hansch och Magnus Engholm vilka alla har lång erfarenhet av automation.

Inlead tillhandahåller även flera olika typer av tjänster.

Det handlar om mekanisk konstruktion, elektrisk konstruktion, programmering av robotsystem (plc, säkerhetsplc, frekvensomformare, linjärstyrningar och visionsystem) samt HMI-konstruktion (operatörsinterface).

De utför också service och underhåll, serviceavtal samt CE och riskanalys.

Företaget hanterar även ombyggnad och anpassning av befintliga automationslösningar och maskiner samt montage och konstruktion av automatisk dörr eller lucka på till exempel CNC-maskiner.

Inlead har också nyligen utökat resurserna på säljsidan med Emil Forstner.

Han kommer närmast från ABB (Svia) där han sålt automationslösningar till verkstadsindustrin, främst maskinbetjäning av svarvar och fräsar.

– Han blir ett starkt tillskott med sin erfarenhet av såväl standard som speciallösningar, säger Tommy Strand.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109