23948sdkhjf

"Tillväxten planar ut"

Brittiska Renishaw är ett av världens största företag för konstruktions- och vetenskapsteknologi. De har expertis inom bland annat precisionsmätning.

Företaget deltog vid Värnamo Industriexpo den 15-16 maj.

– Tillväxten planar ut nu. Men det är ingen nedgång, säger Renishaws Norden-chef Bo Eneholm när Metal Supply träffar honom i Ravemas stora utställningshall.

Renishaw är ett av Ravemas många partnerföretag.

– Fordonstillverkarna har precis rullat ut många nya modeller. Det är inte så många nya utvecklingsprojekt hos AB Volvo, Scania och Volvo Cars nu, säger Bo Eneholm.

Några som ligger tidigt i cykeln är verktygsmakarna. De känner av en avmattning i efterfrågan tidigt. Men det är också de som gynnas först när det tar fart igen.

– Verktygsmakare har sämre att göra nu, säger Peter Johansson, Area Sales Manager, till Metal Supply.

Renishaw tillhandahåller produkter och tjänster som används inom så olika användningsområden som tillverkning av jetmotorer och vindkraftverk, tandvård och hjärnkirurgi.

De ligger också långt framme inom området additiv tillverkning (som också kallas metall-3D-utskrift).

Renishaw är det enda företaget i Storbritannien som konstruerar och tillverkar industriella maskiner som ”skriver ut” detaljer från metallpulver.

Koncernen har i dag fler än 80 kontor i 36 länder, med över 5 000 medarbetare i hela världen.

Ungefär 3 000 personer arbetar hemma i Storbritannien där företaget genomför det mesta av sin forskning och utveckling och sin tillverkning.

Företagets metrologiprodukter hjälper tillverkare att maximera produktionen, att avsevärt reducera tiden för att tillverka och inspektera komponenter, och att hålla sina maskiner i drift.

Inom områdena industriell automatisering och rörelsesystem möjliggör deras positionsmätnings- och kalibreringssystem att byggare kan tillverka mycket noggranna och pålitliga produkter.

Renishaw erbjuder ett stort utbud absoluta och inkrementella linjära och roterande pulsgivarsystem med hög hastighet för att uppfylla de olika krav som industriell automatisering medför.

De har precisionsteknologi för användning i vetenskapliga applikationer för analys och forskning.

Deras teknologier för additiv tillverkning och vakuumgjutning möjliggör snabb framtagning av prototypdetaljer och produktionsdetaljer med hög kvalitet.

Det blev två riktigt spännande och roliga dagar under Värnamo Industriexpo 2019. Ravema hade i år 500 besökare.

– Det är mest befintliga kunder som kommer förbi. Men det är bra att träffa dem med, säger Bo Eneholm.

Som ett brittiskt bolag känner han ingen större oro inför konsekvenserna av en Brexit. Renishaw kommer att säkerställa att det inte innebär några förändringar för deras kunder.

– Vi har full kontroll på vår tillverkning och export, säger Bo Eneholm till Metal Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.101