23948sdkhjf

Kartellutredning kan påverka resultatet

Autoliv befarar nu att kartellutredningarna på Autoliv ASP Inc. kommer att få påtagliga negativa effekter på koncernens rörelseresultat och kassaflöde.
Autolivs dotterbolag Autoliv ASP Inc. fick den 8 februari ett föreläggande från konkurrensverket inom det amerikanska justitiedepartementet DOJ som krävde att Autoliv ASP lämnade dokument och information till en sedan länge pågående utredning om eventuella konkurrensbegränsande åtgärder av Autoliv och vissa andra bilunderleverantörer.

Kartellmyndigheten inom den Europeiska Kommissionen besökte den 7-9 juni två av Autolivs anläggningar i Tyskland för att samla information för en liknande konkurrensutredning.

Negativa effekter
De båda utredningarna är ännu inte är avslutade. Men Autoliv skriver i ett pressmeddelande idag att ”det är sannolikt att utredningarna kommer att få påtagliga negativa effekter på koncernens rörelseresultat och kassaflöde i de kvartal utredningarna blir klara eller då det blir möjligt att beräkna sådana effekter.”

Autoliv kan inte bedöma hur länge utredningarna kommer att pågå eller deras omfattning och slutliga resultat och kan därför inte uppskatta deras konsekvenser för koncernen eller bedöma när dessa konsekvenser kommer att bli bokförda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094