23948sdkhjf

Han blir Sverigechef på ABB

Dennis Helfridsson kommer att bli ny landsansvarig för ABB Sverige.

Johan Söderström har blivit befordrad till den nya tjänsten som Europa- och Sverigechef för Power Grids i det nya joint venture mellan Hitachi och ABB efter avyttringen av Power Grids, som väntas slutföras under första halvåret 2020.

Utnämningen gäller från 1 januari 2020, fram till dess fortsätter Johan Söderström i sin nuvarande roll som landschef för ABB Sverige.

– Johan Söderströms ledarskap och engagemang för såväl våra kunder som medarbetare kommer att bli betydande för den nya Power Grids-organisationen. Hans erfarenhet av att framgångsrikt driva verksamheten i ett stort land som Sverige har gjort honom idealiskt positionerad för sin nya roll som Europa- och Sverigechef för Power Grids, säger Claudio Facchin, vd ABB Power Grids, enligt ett pressmeddelande.

Dennis Helfridsson, chef för Robotics & Discrete Automation, ABB Sverige, har utsetts till legal landsansvarig för ABB Sverige, en roll han tillträder senast 1 januari 2020.

Dennis Helfridsson har arbetat på ABB sedan 1994 och kommer att ta sig an landsuppgifterna samtidigt som han fortsätter i sin nuvarande roll.

Dennis Helfridsson efterträder Johan Söderström, som har innehaft befattningen som landschef för ABB Sverige sedan 2011.

Detta tillkännagivande ligger i linje med ABB:s planer att upphöra med matrisorganisationen genom att överföra landsorganisationerna till företagets fyra nya affärsområden vilka trädde i kraft 1 april 2019: Electrification, Industrial Automation, Motion samt Robotics & Discrete Automation.
Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11