23948sdkhjf

Fortsatt nedgång av bolagskonkurser

Nedgången av antalet bolagskonkurser håller i sig. I juni gick 455 aktiebolag i konkurs, vilket är 19 procent lägre än för motsvarande period i fjol.
Även allt färre anställda berörs. I fjol hade 10 520 årsanställda drabbats under de sex första månaderna – i år är siffran 8 800. Det visar ny månadsstatistik från affärs- och kreditinformationsföretaget Creditsafe.

Hittills i år har 2 891 aktiebolag gått i konkurs. Det är en minskning med fem procent jämfört med motsvarande period fjol då 3 034 bolag hade gått i konkurs.

– Enligt våra siffror håller konjunkturen i sig i landet, men våra siffror är en backspegel som visar hur det har gått. Det tar en tid innan ett bolag som hamnar på obestånd försätts i eller tvingas till konkurs, säger Krister Jonsson, Sverigechef för Creditsafe, i en kommentar och fortsätter:

– Den positiva statistiken ger också vid hand att genomsnittskonkursen berör få anställda, i snitt har tre årsanställda drabbats. Generellt har allt färre anställda berörts i år, vilket måste ses som glädjande.

Konkursnedgång
Creditsafes junistatistik visar också på en drastisk konkursnedgång sett över tid – 2009 inrapporterades 615 konkurser i juni, 2010 560 och i år 455.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11