23948sdkhjf

Jernkontoret satsar på podd om EU

Inför valet till Europaparlamentet i maj samarbetar Jernkontoret med podden Synfält Framåt, i syfte att lyfta industrins hjärtefrågor på Europanivå. Först ut i poddserien var Europaparlamentarikern tillika en av Miljöpartiets toppkandidater Jakop Dalunde.

Under den närmaste tiden kommer fyra toppkandidater i Europaparlamentsvalet att intervjuas i podden Synfält Framåt, som drivs av Kristoffer Appelqvist och Tobias Wahlqvist.

Gert Nilson, teknisk direktör på Jernkontoret och som också medverkar i podden, beskriver bland annat att en samsyn kring hållbarhetsfrågorna bland stålföretag i Europa ökat väldigt hastigt.

– Initiativet som togs i Sverige med att försöka reducera järnmalm med vätgas, det har fått efterföljare nu i hela EU. Det är flera andra stålföretag som har annonserat att de tänker göra liknande satsningar. Vi törs nog säga att där har vi gått i spetsen för någonting väldigt bra, säger Gert Nilson i podden.

I avsnitt två, som släpptes den 30 april, medverkade Jytte Guteland, Europaparlamentariker och toppkandidat för Socialdemokraterna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079