23948sdkhjf

Kyocera köper Unimerco

För Unimerco kommer ägarskiftet bland annat att innebära ett större produktprogram och fler medarbetare.
Unimerco Group A/S har sålts till "Kyocera Fineceramics GmbH", Esslingen, Tyskland, som är den europeiska delen av den japanska koncernen Kyocera.

I samband med ägarbytet byter Unimerco namn till ”Kyocera Unimerco” men fortsätter som en självständig global koncern i Kyocera-gruppen.

Globalisering
- Vårt beslut att sälja nu beror först och främst på den allt snabbare globaliseringen. Våra stora internationella kunder kräver vår närvaro på allt fler ställen och vi har inte den nödvändiga ledningskapaciteten till flera nya parallella etableringar. Vi har inte heller en etablerad kundmassa överallt, som från starten kan rättfärdiga de stora investeringarna. Det kan Kyocera ge oss. Slutligen är vi för mitt eget vidkommande tvungna att inse att det kommer att ske ett generationsskifte inom ett par, tre år, säger Unimercos VD Kenneth Iversen.

Ledning och medarbetare
Den samlade ledningen, med koncernchefen Kenneth Iversen i spetsen, fortsätter att driva samtliga Unimercos verksamheter och produktgrupper i Kyocera Unimerco.
Inom kort kommer organistationen dock att få ett japanskt inslag i både produktions- och ekonomifunktionerna, liksom det framöver kommer att finnas en japansk ”vice president” vid huvudsätet i Sunds i Danmark.

Eknomisk tillväxt
Kyoceras övertagande av Unimerco-koncernen förväntas leda till en högre tillväxttakt och en utökning av medarbetarstaben i alla Kyocera Unimerco-bolagen, liksom samarbetet med alla kunder och leverantörer kommer att fortsätta och utvidgas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.171