23948sdkhjf

Aluminium på nya sätt

EU-projektet har skapat ett samarbete mellan ProfilGruppen, Jönköping Tekniska Högskola och ABB Cewe-Control.
När ProfilGruppen beviljades EU-medel för projektet ”Aluminium på nya sätt” i slutet på 2009, fördjupades företagets kontakter med de parter man valt att samverka med d.v.s. Stiftelsen Svensk Industridesign (SVID), Aluminiumriket Sverige och Jönköpings Tekniska Högskola.

Förutom kompetensutveckling inom områden som marknadsutveckling, ledarskap, kvalitet, teknik, miljö och hälsa, syftade projektet även till att skapa nya tekniska applikationer och därigenom nya affärsmöjligheter.

Ny laddstolpe
- Ett tydligt exempel på detta utgör den konceptstudie som genomförts tillsammans med ProfilGruppens kund ABB Cewe-Control i samverkan Jönköpings Tekniska Högskola, berättar ProfilGruppens säljare Rolf Axelsson.

Han fortsätter: ”Att på det här sättet kunna bidra tidigt i kundens produktutveckling ger oss fina möjligheter att skapa riktigt bra lösningar, lösningar som bygger på stort aluminiuminnehåll, där vår teknik utnyttjas till fullo.”

Det gemensamma arbete med ABB:s kommande generation laddstolpe visar på många av de möjligheter som extruderad och bearbetad aluminium innebär.

Nya affärsmöjligheter
Marcus Lundberg är den student från Jönköpings Tekniska Högskola som arbetat med konceptstudien.

- Det här är ett fint exempel på hur ett nära samarbete mellan industri och akademi kan skapa bättre produkter och nya affärsmöjligheter, säger Erik Hermansson, projektägare för "Aluminium på nya sätt".
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109