23948sdkhjf

Götene Ufo ökar produktiviteten

Iberobot är ett teknikföretag som bygger maskiner för motståndssvetsning samt mekaniseringar, automatiseringslösningar och representerar Koike skärmaskiner sedan i snart 30 år.

Basen är i Timrå som är en tätort i Västernorrland.

Götene Ufo har i dagarna köpt en ny Koike plasma/gasskärmaskin av Iberobot.

– Detta blir en ordentlig kvalitets- och produktivitetsförbättring för vår skärning, säger företagets vd Sven Lans, enligt ett pressmeddelande.

Maskinen är fullutrustad och har bland annat vridbart skärhuvud på plasman och vattenbord med automatiska rullbanor för enkel rengöring och hantering av mindre skurna delar.

– Vår bedömning är att vi ska kunna dubbla vår skärkapacitet med denna nya maskin då den är utformad för att passa vår produktion och ge oss bästa tänkbara flöde och effektivitet, säger Sven Lans.

Som plasmaströmkälla har Götene Ufo ett system som klarar 80mm och 50mm i genomslag.

– Att kombinera maskinen med både plasma och gas gör att vi klarar av alla tjocklekar vi har behov av att skära på det effektivaste sättet. Och det vridbara huvudet gör att vi kan göra fasningar i plåten automatiskt istället för att göra detta med handplasma, säger Sven Lans.

Installation beräknas ske under sommaren 2019.

– Redan 2006 levererade vi den första Koike-maskinen till Götene Ufo. Och sedan dess har vi haft ett givande samarbete gällande service, underhåll och utveckling, säger Iberobots vd Patrik Strömberg.

Götene Ufo utvecklar, tillverkar och marknadsför skopor och andra typer av redskap till entreprenadmaskiner och har starka varumärken med gott renommé på marknaden.

Antalet medarbetare är 56 personer och omsättningen cirka 108 miljoner kronor.

Kunderna finns både i Sverige och utomlands. Företaget har under de senaste åren gjort stora investeringar i sin produktion för att öka produktiviteten.

– Götene Ufo ligger i framkant vad gäller förbättringsarbete och effektiviseringar i sin produktion och det har varit en utmanande resa för oss som leverantör att nå upp till dom högt ställda krav som de har, men vi känner oss väldigt trygga i att vi hittat en riktig kanonlösning, säger Patrik Strömberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11