23948sdkhjf

Teamster automatiserar inom fordonsindustrin

Fluid-Bag och Teamster inleder ett finsk-svenskt samarbete som höjer ribban för hantering och tillämpning av flytande produkter inom fordonsindustrin.

De båda företagen lanserar ett nytt samarbete för transport, hantering och automatiserad tillämpning av flytande produkter med hög viskositet inom fordonsindustrin.

Fluid-Bag tillverkar flexibla behållare på 1 000 respektive 900 liter, som kan tömmas mycket effektivt med hjälp av speciella tömningsvalsar, så kallade Discharge Rollers.

Teamster kompletterar Fluid-Bags erbjudande genom att tillhandahålla de automatiseringslösningar som krävs för att ansluta Fluid-Bag-systemet till robotceller och integrera det i tillverkarens produktionslinje.

På Teamsters anläggning i Göteborg finns nu en utställningslokal, där man visar upp Fluid-Bags behållare samt hur de fylls på och töms.

Företaget visar också hur Fluid-Bag-systemet kan integreras i en robotcell, till exempel för att installera flytande ljuddämpare i en bilkaross.

FluidBag-systemet kan användas till en mängd olika produkter, till exempel lim, tätningsmedel, tätningar, vax och flytande ljuddämpningsprodukter, i flera tillverkningsfaser, såsom karossarbeten, lackering och montering.

De främsta fördelarna med Fluid-Bag-systemet:

– Minskad materialåtgång tack vare den effektiva tömningsmetoden, där man med hjälp av stålsäckar endast får 15 kg spill i stället för 40–50 kg.
– Förbättrad logistik: Sju tomma Fluid-Bag-pallar som tidigare rymde 7 000 liter tar efter tömning lika lite plats som en enda 1 000-liters stålsäck.
– Mindre avfall: Användaren betalar bara för bortskaffande av 15 kg jämfört med 40–50 kg.
– Snabbare byten: Arbetet med att byta behållare utförs snabbt, rent och enkelt. Inga O-ringar behöver rengöras eller bytas.
– Mindre rengöring och underhåll: Fluid-Bag-behållarna har ett invändigt engångsemballage, så själva behållarna behöver inte rengöras.
– Förbättrad kvalitet: Ingen stor öppen yta exponeras för luft.

– Tillsammans ser vi fram emot att välkomna enskilda individer och grupper från fordonsindustrin, inklusive buss- och lastbilstillverkare samt leverantörer inom OEM-segmentet och andra industrier, till vår utställningslokal i Göteborg, säger Teamsters vd Ulf Mill, enligt ett pressmeddelande.

– Vi kan erbjuda halvdagsseminarier där vi informerar om tekniken och räknar på installationskostnaden, säger Ulf Mill.

– Vi tror starkt på våra toppmoderna, framtidsorienterade lösningar för materialhantering i kombination med en branschlösning för materialdistribution inom OEM-segmentet, säger Peter Larsson, Executive Senior Advisor på Fluid-Bag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079