23948sdkhjf

Underleverantörerna har makten över Saab?

Saab Automobiles framtid ligger nu i underleverantörernas händer eller är det så att underleverantörerna har inget annat val än att acceptera budet?
IAC har enligt Bohusläningen sagt att de är positiva till avtalet, men företaget har ännu inte svarat Saab om de tänker acceptera det.

– Kan man få i gång en produktionsstart är det ändå en möjlighet för framtiden. En insolvens leder ju ingenstans säger Marcus Nyman, vd för IAC Group Sverige, till TT.

Även Kongsberg Automotive i Mullsjö har enligt P4 Väst fortsatt att förhandla med Saab och har inte gett svar om de accepterar Mullers förslag om att enbart få 10 % av skulderna betalda nu och resten i september med 6 % ränta.

Inget val?
Svenåke Berglie, vd för Fordonskomponentgruppen säger till TTELA att han tror att chansen för att leverantörerna accepterar Saabs förslag är hyfsat stor.

Enligt Berglie har de inget val.

Medan Lars Holmqvist, vd på den europeiska organisationen för underleverantörer, Clepa säger till TT enligt Dagens Industri att han inte tror att alla underleverantörer kommer att acceptera villkoren i Saabs förslag.

Osäkert
Hur det blir är det ingen som vet. Så än en gång kan underleverantörerna inte göra annat än att vänta och se om Saab kommer igång med produktionen igen eller inte.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078